Voor Mechelen
Laatste nieuwtjes
Fabienne

G - sporters verdienen ook sport trofee

G - sporters verdienen evenveel aanmoediging en erkenning als iedereen.

 

Jaarlijks wordt er in Mechelen een trofee voor sportverdienste, trofee voor sportbelofte en sport trofee uitgereikt. Mechelse sporters of Mechelse sportploegen die minstens een provinciale titel behaalden worden ook in de kijker gezet op de kampioenenhulde. Stadslijst raadsleden Fabienne Blavier (Open Vld) en Tom Kestens (GROEN) hebben aan de gemeenteraad gevraagd om voortaan ook de prestaties door onze G-sporters officieel te erkennen en te huldigen. G-sport is sport voor en door mensen met een verstandelijke en of fysieke beperking.

Fabienne Blavier: "Mechelse G-sporters die een medaille hebben behaald op de Special Olympics krijgen al een erkenning van de stad. Maar er bestaat nog geen G-sport trofee. Dat is een gemis. Het zou een aanmoediging zijn voor de 16 Mechelse clubs die G-sport al ondersteunen, van hockey, voetbal, volleybal, tennis tot petanque." 

Tom Kestens: ”Sport is sport, en onze G-sporters verdienen evenveel erkenning als iedereen. Ze moeten vaak meer hindernissen overwinnen en grenzen verleggen dan mensen zonder beperking."

 

Het voorstel van beslissing, zoals voorgelegd aan de gemeenteraad: 

'De Stad Mechelen werkt een reglement waar ook sporters uit de G-sport een trofee G-sporter van het jaar, trofee G-sportverdienste en trofee G-sport belofte.'

 

Deze website is een realisatie van IC-IT en KVE Projects