Voor Mechelen
Laatste nieuwtjes
Fabienne

Dierenbegraafplaats in Mechelen

Fabienne Blavier en Vicky Vanmarcke van Open Vld stellen voor om een urnenveld en strooiweide voor huisdieren aan te leggen in Mechelen.  Momenteel zijn er al gelijkaardige initiatieven in Hasselt en Oostende. Eén op vier gezinnen heeft minstens één huisdier. Voor sommige is hun huisdier zoals een eigen kind. Je huisdier verliezen doet pijn. Een mooie laatste rustplaats kan een beetje troost brengen, aldus gemeenteraadslid Fabienne Blavier.

Mechelen heeft momenteel nog geen begraafplaats noch een crematorium voor dieren. Een officieel dierenbegraafsplaats geeft ook mensen die op een appartement wonen of geen tuin hebben de kans om hun dier nog te kunnen bezoeken, aldus Vicky Vanmarcke, kandidaat stadslijst.

In het Tivolipark hebben Fabienne Blavier en Vicky Vanmarcke, beide kandidaat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor VLD-Groen-M+ een actie gevoerd om in Mechelen een begraafplaats te voorzien voor huisdieren. Beide kandidaten vinden dat een begraafplaats in een bosrijke omgeving moet zijn die makkelijk te bereiken is en vraagt aan de stad om een geschikte locatie te zoeken.

Deze website is een realisatie van IC-IT en KVE Projects